Päivän sää! TV-Ohjelmaopas Nyt keskustelussa Info Haku
Drag me to Hell (2009)
Ilmoita virheestä Tykkää artikkelistä:

DRAG ME TO HELL

Genre: Kauhu, Trilleri
Valmistusvuosi: 2009
Ohjaajat: Sam Raimi
Pääosissa: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao
Pituus: 99min

Drag me to Hell

Katselin juuri pitkästä aikaa Drag me to Hell elokuvan. Olen nähnyt kyseisen elokuvan kaksi kertaa, ensimmäisen kerran katselin leffan vuonna 2009 vain pari päivää julkaisun jälkeen ja nyt viime viikolla uudelleen DVD:ltä. Täytyy todeta että leffassa oli pirun hyvä juoni ja se oltiin hyvin toteutettu. Elokuvan budjetti oli n. 30,000,000 dollaria, eli voitte omassa päässä miettiä, mitä sellaisella raha summalla saa aikaiseksi.

Leffan juoni lyhyesti: Pankkivirkailija Christine ei myönnä asiakkaalleen lainaa (vanhalle mummolle), minkä takia vanha rouva menettää kotinsa. Kostoksi tämä vanha mummo langettaa Christinen pään päälle kirouksen, joka piinaa häntä niin kauan, kun hän kuolee. Pitkin elokuvaa mummeli piinaa Christineä erilaisilla "pelottavilla" keinoilla, kunnes hänestä tulee hullu. Mummo kuolee elokuvassa ja hänet haudataan, mutta kirous on silti Christinen pään päällä. Ainoa tapa saada kirous pois on, että hän kaivaisi mummon ylös haudastaan ja laittaisi kirotun napin hänen taskuunsa. Hän kuitenkin sekoilee väärän napin sinne mummon taskuun ja kirous ei lähde mihinkää. Christine on hakenut apua selvännäkijältä ohjelman alussa pelastaakseen sielunsa ikuiselta kiroukselta, tämä ei kuitenkaan tuottanut tulosta. En kerro juonesta sen enempää, jotta jää teikäläisellekkin jotain arvuuteltavaa.. Mikä nappi? Minkälainen kirous? Se selviää, kun katsot leffan.

Christinen kohtalon näet leffan lopussa. Selviääkö hän hengissä, saako hän poistettua kirouksen?

christine
Kuvassa Christine on kaivamassa mummoa ylös haudastaan. Häntä kiellettiin menemästä haudalle, mutta hän kuitenkin päätti mennä.

Elokuva on todella hyvä, mutta ei niin pelottava, kun sen traileri ja nimi antaa ymmärtää. Leffassa on sopiva määrä kauhua, joka ei jätä ketään kylmäksi. Leffan juoni on loistava ja sen toteutusta ei ole jätetty kesken vaan homma on hoidettu loppuun asti. Elokuva on tehty 2009 vuonna ja on yksi Sam Raimin parhaista leffoista koskaan. Elokuvassa on juuri sopiva määrä jännitystä ja kauhua. Yllätyin, että elokuvassa on ainoastaan yksi tai kaksi kohtaa, jossa pelästyy oikein kunnolla. Jos elokuvan kävi katsomassa elokuvateatterissa niin lukema on hieman eri. Nykyään, jos elokuvan katselee niin se pitää katsoa DVD:ltä, eikä telkkarista katsottuna se ole lähellekkään samaa luokkaa, kun elokuvateatterissa oli.

Suosittelen elokuvaa kaikille kauhun ystäville, erityisesti heille, jotka eivät ole leffasta kuullutkaan.

Kirjoittaja, Volcom - 17.11.2014 - Kello 00:39
Keskustelua elokuvasta: http://salakapakka.net/foorumi/viewtopic.php?f=8&t=859

Mainoksesi tähän? -- Lue lisää..