Päivän sää! TV-Ohjelmaopas Nyt keskustelussa Info Haku
BBcode opas

Mikä on BBcode?

BBCode on sovellettu HTML-kielestä. Ylläpito määrittelee, voitko käyttää BBCodea. Voit myös itse poistaa BBCoden käytöstä viestin kirjoituksen yhteydessä. BBCode on tyyliltään hyvin lähellä HTML-kieltä, tagit ympäröidään hakasuluilla [ ja ] eikä < ja > merkeillä. Se tarjoaa myös paremmat mahdollisuudet muotoilla sen mitä haluat näyttää. Lisätietoa BBCodesta saat viestin kirjoitussivulta.

Salakapakan BBcodet

Salakapakassa on monen monta erilaista BBcodea, jolla voi tehdä kummia foorumilla. Tässä kaikki Salakapakan BBcodet ja lyhyet käyttöohjeet.

*kuva*

Esimerkit

[b]teksti[/b]

Esimerkkinä olevassa BBcodessa tapahtuu lihavointi. [b][/b] -tagi tarkoittaa lihavointia, joka tulee englannin kielestä sanasta "bold".

[i]teksti[/i]

Esimerkissä oleva tagi tarkoittaa kursivointia. Kursivoinnissa kirjaimet menevät viistoon, kuten tässä.

[u]teksti[/u]

Esimerkissä oleva tagi tarkoittaa alleviivausta. [u][/u] -tagien väliin, kun kirjoitat tekstin, niin BBcode muuttaa tekstisi alleviivatuksi. Esim. alleviivaus.

[quote]teksti[/quote]

Quote BBcodea käytetään silloin, kun halutaan lainaa edellisen kirjoittajan tekstiä. Quote -tagin alapuolella kirjoitetaan itse oma viesti.

[code]teksti[/code]

Code -tagilla merkitään koodeja. Jos postaat foorumille jonkun php-, tai html- koodin niin käytä code- BBkoodia. Tällä pystyy kaappaamaan koodin helposti.

[list]teksti[/list]

List -tagilla merkitään asioita lista muotoon. Tätä koodia käyttämällä pystyt laittamaan tekstiä lista muotoon, kuten esimerkissä.
 • Teksti
 • Teksti
 • [list][*]teksti[/list]

  Tällä tagilla pystyy tekemään listan siistimmäksi. Välit ovat oikeissa suhteissa ja, jos teet isoa listaa niin lista näyttää ehdottomasti paremmalta.

  [img]kuvanURL[/img]

  img -tagilla pystyy laittamaan kuvia foorumilla. Hakasulkujen väliin laitetaan kuvan osoite. (katso vaikka osoitepalkista, tai hiiren oikealla ja kopioi kuvan url-osoite)

  [url]osoite[/url]

  URL- koodilla pystyy merkitä nettisivujen osoitteet näkyviin, kuten http://salakapakka.net

  [flash=]url[/flash]

  Flash -tagilla pystyt tuomaan Flash materiaalia foorumille. [flash=korkeus,leveys]http://url[/flash] ja näin. Nyt tuomasi Flashin pitäisi näkyä.

  [color=#000]teksti[/color]

  Color -tagiin # jälkeen merkataan värin html- koodi. Esimerkiksi [color=#000000]teksti[/color] on musta.

  [spoiler]teksti[/spoiler]

  Spoiler -tagilla voi merkitä asioita, joita ei halua kaikkien näkevän heti. Kuten juoninpaljastukset. Spoileri tagi on tälläinen.
  Spoiler (sisältää juonenpaljastuksia):
  testiä!

  [center]teksti[/center]

  Center -tagilla pystyy keskittämään tekstiä.

  [col]teksti[/col]

  Col -tagilla pystyy tehdä tekstin kolumni muotoon [col]tekstisi1 | tekstisi2[/col]. Näin teksti on kolumneihin kirjoitettu.

  [hr]

  [hr] -tagia voi merkitä ihan noin pelkästeen. Tämä on poikkiviiva.

  [legend]teksti[/legend]

  Legend -tagilla pystyy tehdä erilaisen laatikon. Hakasulkujen välissä oleva teksti tulee laatikon sisälle ja otsikon legendsiin voi laittaa [legend=otsikko]teksti[/legend].

  [lmgtfy]teksti[/lmgtfy]

  lmgtfy = Let me google that for you. Hakasulkujen väliin asia, jonka haluat löytää googlesta. Näin ollen, kun nappia painaa niin se automaattisesti etsii googlesta asian, jonka olet kirjoittanut hakasulkeiden väliin.

  [rimg]KuvanURL[/rimg]

  RIMG -tagilla saat kuvan laitettua pieneen kokoon. (thumbnail)

  [textarea]teksti[/textarea]

  Textarea -tagilla saat aikaiseksi valkoisen laatikon, jonnekka voit kirjoittaa jotain tärkeää asiaa. Tämä laatikko erottuu helposti muusta foorumista.

  [vimeo]VideonURL[/vimeo]

  Vimeo -tagilla pystyy linkittämään Vimeosta videoita suoraan Salakapakkaan. Käytä Vimeo videon ID:tä.

  [youtube]VideonURL[/youtube]

  Youtube -tagilla pystyy linkittämään Youtubesta videoita suoraan Salakapakkaan. Playlisteistä ota &- merkki ja sen jälkeen oleva teksti poies.

  [youtubehs]URL[/youtubehs]

  Youtube -tagilla pystyy linkittämään Youtubesta videoita suoraan Salakapakkaan (pienempänä). Käytä Youtube videon ID:tä.

  Kokeile BBcodeja täällä!

  Mainoksesi tähän? -- Lue lisää..